Kerk

Samen Onderweg

 

Op de tentoonstelling in Galerie Bas in Sneek hingen schilderijen uit atelier de Bascule. Ik kwam daar voor het werk van Anneke, maar er hing ook een schilderij van Reina. De mevrouw van de galerie vond dat ik als dominee dat werk moest kopen. Dat schilderij hoorde in een kerk te hangen. Want het ging over de kerk en het heette 'Samen Onderweg'.

 

Ik heb met Reina over haar schilderij gesproken. Het kwam door haar buurman die overleden was. Die buurman zei: 'De mensen zeggen dat het hartstikke saai is in de kerk en dat de preek saai is. Maar het is helemaal niet saai!' Reina gaat ook wel naar de kerk of ze kijkt naar een kerkdienst op de televisie. Reina zegt: 'Dat moeten de mensen doen, de jonge mensen ook, gewoon eens even ophouden met dat jachten en jagen, gewoon even stil zijn. Dat doet je goed.'


 

Ik vroeg Reina ook naar de naam van het schilderij. En ze vertelde: 'Dat kreeg ik in mijn hoofd, die woorden: Samen onderweg.' Nu hebben Reina en ik vriendschap. We bellen elkaar elke zondagavond en een paar keer per jaar maken we een uitstapje.